Overvejer i en hund?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I Danmark er der tæt på en halv million hustande, der har en eller flere hunde. Hvis i overvejer at anskaffe jer en, er i altså langt fra ene om det. Hvert år kommer der tusindvis af nye hundeejere. For de fleste bliver det naturligvis og heldigvis til en stor glæde. For at få en hund er forbundet med masser af gode stunder og hyggeligt samvær med et firbenet kræ der “elsker” en ubetinget. Der er dog også dem, hvor det ikke ender helt så lykkeligt.

At have en hund er udover en stor glæde også et stort ansvar, og når man anskaffer en hund, bør man være sikker på, hvad man går ind til, inden man lader den flytte ind. Der er især to ting der spiller ind her, nemlig hvad det koster af tid at have en hund, og hvad det rent faktisk koster.

Så meget koster det at have hund

Der er mange udgifter forbundet med at have en hund. Der er dem man ikke kan komme uden om, så som anskaffelsesprisen, hundeforsikring og hundetegn som disse. De fleste vælger naturligvis også at få til dyrlæge med deres hund årligt eller halvårligt. Når man dertil ligger foder, kan disse udgifter udgifter kan nemt løbe op i 10.000 om året. Skulle der ske noget med hunden, kan det blive endnu dyrere.

Så meget tid kræver en hund

Ligesom mennesker er forskellige, så er hunde det også. Der er således stor forskel på hvor meget tid, motion og opmærksomhed en hund kræver. Dog skal man som et absolut minimum forvente, at man skal ud med hunden og gå to gange om dagen. Der kan altså hurtigt gå et en time eller to alene med gåture med hunden.

En ting som mange har en tendens til lidt at glemme, kan også være, at en hund modsat eksempelvis en kat, ikke kan være alene hjemme i længere tid. Man kan altså ikke tage væk en weekend og forvente at komme hjem til et hjem, som man efterlod det.

Så selvom en hund kan skabe glæde og begejstring i familien, så skal man tage disse og flere andre ting op til overvejelse, inden man investerer i en. Samtidig skal man researche meget på racens behov, og ikke kun beslutte sig ud fra, hvad der ser sødest ud.