To måder du kan spare penge på ved god og effektiv planlægning

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Står du og leder efter lidt mere luft i budgettet? Eller måske er du bare lidt for nærig til at bruge penge, der med lidt god planlægning kunne være sparet. Så kan du her få to eksempler på situationer, hvor du kan spare lidt af dine penge med en lille smule research og planlægning derefter.

Udnyt de svingende elpriser på elmarkedet

Det er sådan at priser som udgangspunkt skal indfinde sig på en ligevægt mellem efterspørgsel og udbud. Det resulterer altså i at priser sjældent er faste, da de kan påvirkes af ændringer på begge parametre. Ofte er det ikke ændringer, der manifesterer sig flere gange dagligt. Priserne på bananer ændrer sig jo ikke i løbet af dagen. Men sådan er det ofte med strøm. Og eftersom vi alle sammen nok må forventes at have et vist strømforbrug dagligt, så kan der altså være rig mulighed for at lave nogle besparelser ved at dirigere strømforbruget en smule. Du kan altså finde en kilde til at se elpriser time for time, og måske endda også nogle prognoser for dagens løb, sådan at du kan vælge tidspunktet for kagebagning, tøjvask, opladning af bil, telefoner og andet rettidigt. Og på den måde kan du måske ende med en besparelse på lang sigt.

En god madplan med gode tilbud

En anden måde du måske kan grave nogle dagligdagsbesparelser frem, kan være ved at lave en god madplan, og måske endda gøre dette ud fra nogle af ugens tilbud. I den forbindelse kan der måske være flere besparelser både i tid og penge, da du kan handle færre gange om ugen, eftersom du ved hvad du skal have, og du kan udnytte nogle af butikkernes gode tilbud. Du kan jo selv vurdere, hvor meget energi du vil bruge på at lede efter tilbud og de deraf mulige besparelser.