Værktøj enhver håndværker og tømrer bør have

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Træbearbejdning kan defineres som kunsten at skabe ting ud af forskellige træsorter ved hjælp af værktøj. Som et af de ældste håndværk i verden bruges træbearbejdning til at lave dekorative såvel som brugsgenstande.

 

I vores liste med håndværktøj finder du forskellige værktøj for begyndere til professionelle håndværkerer.

 

Sømsættet

Det næste håndværktøj, som enhver træarbejder bør have, er et sømsæt. Faktisk skal du have flere størrelser. De ligner syle, og du bruger dem til at slå sømhoveder ind i træet, så de flugter eller lige under overfladen. Dette giver dig mulighed for at fylde hullerne og forberede dig til farvning eller maling.

Neglesætteren vil normalt have enten en konveks eller konkav overflade for at gribe bedre om neglen og forhindre, at den glider af og ødelægger træet.

 

Håndsaven

En håndsav af høj kvalitet bør ikke overses. Faktisk kan en udvalgt samling af håndsave være en af ​​de mest værdifulde tilføjelser til din træbearbejdningsbutik. Du behøver ikke bruge en motorsav på alt – faktisk vil du sandsynligvis ikke. Du skal kunne mærke træets reaktion under savklingen, og savklingens reaktion på træet. Udover en kappe- og en tapsav, vil du måske også have en svalehalesav og en håndgeringssav. Faktisk er en fin samling af japanske save for mange træarbejdere rygraden i deres håndværk. Håndsav

Til almindelig brug, start ud med en båndsav til træarbejdere – det er ligesom en kappesav til træ. Du har også brug for en minisav til områder, hvor en mejsel bare ikke vil fungere. Derefter skal der følge en god tapsav sammen med en geringskasse, som du kan bruge sammen med tapsaven. Andre save, med deres forskellige skæreflader og vinkler, vil komme efterhånden som behovet opstår.

 

Den glidende affasning

Hvis du skal måle en masse vinkler, vil en glidende affasning eller T-Bevel være et praktisk værktøj. Denne er justerbar, og du kan låse den i den vinkel, du vil markere, hvilket gør det meget mere tidsbesparende at markere flere vinkler.

 

JigFrame Jig

Du behøver ikke at måle hvert eneste snit og led, hvis du har jigs. De fleste træarbejdere laver deres egne jigs. Man bruger normalt en jig med et elværktøj, til at føre stykket gennem saven. Du kan lave en jig, som du kan bruge til at skære en perfekt cirkel. Måske skal du lave møbler med tilspidsede ben. En jig vil opnå dette uden besværet med at ommærke vinklerne på hvert ben. En svalehalejig gør netop det – den styrer dit træ, mens du laver svalehalesamlinger.

 

Utility Knife

 

En god brugskniv er et andet aktiv for træarbejderen. Der findes mange forskellige slags, men den slags, der bruger engangsklinger, er den mest almindelige. Klingen trækkes tilbage i grebet for sikkerhed. Træarbejderen vil bruge redskabskniven, når han renser ud af fuger eller ridser træ, såvel som mange andre anvendelser.

 

Fugtmåleren

 

En træfugtmåler af høj kvalitet er afgørende for den langsigtede succes for ethvert træbearbejdningsprojekt, du sammensætter. Tømmerværker forsøger at tørre deres partier af tømmer i henhold til den påtænkte slutproduktdestination. Det vil sige, at hvis træet høstes i det våde nordøst, men sendes til det tørre sydvest, vil det blive tørret mere end træ, der opbevares i nordøst til brug for træarbejdere.

 

Succesen med dit træbearbejdningsprojekt, fra trægulve til køkkenskabe til fine møbler, afhænger af det korrekte fugtindhold i det træ, du bruger til dit område af landet.

 

Nogle fugtmålere har stifter, der trænger ind i træets overflade. Dette kan efterlade små huller, der ødelægger overfladen og kræver udfyldning. Andre er pinløse. De har føleplader, der scanner træet nedenunder.

 

Online tilstedeværelse

En engagerende og effektivt håndværker hjemmeside har stor indflydelse på din virksomhed. Fordi det sætter et positivt indtryk blandt det store publikum, og dine kunder kan nemt forstå dine tjenester i detaljer. Med en professionel hjemmeside vil det også hjælpe dig med at forbedre rangeringen og brandets omdømme, som en SEO optimeret til at få flere leads og salg fra de rigtige kunder.