Vær sikker på at du ikke går fra hus og hjem – hvis du mister jobbet

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvad er et af de værste scenarier du kan forstille dig? Rigtig mange personers værste mareridt er at miste sit arbejde, og ikke have råd til at kunne betale sit hus eller anden hjem. Men er du sikret, hvis dette skulle ske?

Der er i dag, stadig alt for mange personer, som har valgt af den ene eller anden årsag, ikke at være medlem af en A-kasse – og dermed sikre sig selv, hvis man pludselig står arbejdsløs. Det er tydeligt at se, at de som ikke har meldt sig ind i en a-kasse, ikke har sat sig ind i hvilke fordele man kan få som medlem.

Den primære fordel ved at være medlem af en a-kasse er naturligvis at du får økonomisk støtte, hvis du pludseligt skulle miste dit arbejde. Er du medlem af en a-kasse, kan du som arbejdsløs være berettiget til at modtage dagpenge, hvilket er et x antal beløb, som er udregnet efter hvad du før har fået i løn på dit tidligere arbejde. Du kan læse mere om dagpengesatsen lige her.  Er du ikke berettiget til dagpenge, vil du i stedet modtage en kontanthjælp, som er væsentligt mindre.

De fleste a-kasser tilbyder i dag deres medlemmer de som de kalder for lønsikring, som er en øget sikkerhed, og giver dig et endnu større rådighedsbeløb, hvis du bliver arbejdsløs. Kontingentet er naturligvis og dyre. Men er en rigtig god sikring til dig som i forvejen for en forholdsvis stor løn udbetalt hver måned.

Der findes et hav af forskellige a-kasser, somtil forskel for hinanden, både er/ikke er kunde ejet, er/ikke er branchefokuseret osv. Det er derfor vigtigt at du sætter dig ind i hvilken a-kasse du vælger at melde dig ind i.

Er du ikke medlem af en a-kasse endnu, så er det bare med at få det gjort, da det ikke kan betale sig, når først du er blevet arbejdsløs.