Typer kønssygdomme du kan undgå ved at bruge kondom

kondom

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er sjovt at have sex, og det skal det også være. Men der findes kun en måde at undgå kønssygdomme og det er ved at bruge kondom. 
Så hvis du skal dyrke sex med nogle du ikke kender, eller ved med sikkerhed om har en kønssygdom, så brug altid kondom, for en sikkerhedsskyld. For hvis du springer over, kan du risikere at få en af de følgende sygdomme. 

Klamydia 

Klamydia, er den mest udbredte kønssygdom vi har herhjemme i Danmark. Der registreres omkring 25.000 smittede hvert år, men man frygter at ca. Dobbelt så mange er smittede.
Sygdommen smitter primært ved seksuel kontakt, men mødre der er smittede, kan faktisk smitte deres børn under fødslen. Som viser sig ved at børnene har øjenbetændelse eller lungebetændelse. 
Hvis en voksen bliver smittet, viser symptomerne sig typisk efter 7 til 21 dage. Nogle mærke dog slet ingen symptomer, og ved derfor ikke de er smittede. Men ellers er urinrørsbetændelse hos mænd et vigtigt symptom. Der vil ofte være et klart udflåd fra urinrøret, ligesom der også kan være kløe og svie ved vandladning. Hos kvinder kan der ses øget udflåd fra skeden og være svie ved vandladning. 

Gonore 

Gonore er forårsaget af en bakterie ved navn Neisseria gonorrhoeae. Der er omkring 4-500 smittede med gonore i Danmark.
Ca. Halvdelen kan ikke mærke symptomer på at være smittede. Men dem der kan mærke symptomer, mærker ofte svie ved vandladning og hos meget slemt ramte, føles det som at tisse glasskår. 

Syfilis  

En kønssygdom der skyldes en bakterie ved navn Treponema-Pallidum. Antal af smittede i Danmark er stigende og er på ca 400 om året. De fleste der bliver smittes, er blevet smittet i udlandet.
Ofte når man er smittet, vil man få et lille sår på penis eller på skamlæberne eller inde i skeden.
Såret kan dog forsvinde af sig selv. Men så kan man få udslæt på kroppen, som kan give en influenza lignede symptomer, og såret kan vise sig igen og igen, hvis man ikke bliver behandlet.