Sous vide madlavning

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er ikke alle, der er madlavningsgenier. Det kan alt sammen ændre sig med det rigtige værktøj!

 

Hvis du kæmper med at få kødet mørt, så skal du prøve at lave mad med en sous vide. Du kan give alle typer og skæringer af kød den samme konsistens som smør, så det smelter på tungen og giver dig en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Men hvad er en sous vide egentlig?

 

Hvad er en sous vide?

En sous vide er en måde at tilberede mad, hvor du vakuumpakker kød eller grøntsager og koger det i meget lang tid. På den måde får du ikke ”kogt” mad, men fibrene bliver nedbrudt på samme måde, så det bliver lækkert og mørt.

 

Du kan købe materialer til din sous vide på https://www.foodfreaks.dk/ – med en sous vide kan du lave mange forskellige former for mad, og du kan endda vakuumpakke på forhånd og smide i fryseren, så du blot skal huske at tage op til optøning dagen forinden.

 

Sous vide madlavning er nemt og ganske enkelt – alt, du egentlig skal bruge, er tid. Du vil kunne imponere dine gæster såvel som din familie med spændende og velsmagende retter, og for en ekstra finish på kødet kan du vende det på panden, så det får en flot, sprød overflade.

 

Der er retter, der er yderst velegnede til en sous vide – mørbrad, for eksempel – og nogle, der er knap så anbefalede; heriblandt risengrød. Men det er kun fantasien, der sætter grænser, og du kan prøve dig frem uden at lave et rod.

 

Madlavning med en sous vide er både sjovt og nemt, og giver oftest også rigtig gode resultater. Det er en måde for hverdagskokken at forbedre sine egenskaber, og det er et overskueligt værktøj til at gøre madlavningen meget mere spændende.