Slap af og gear ned med strikketøjet i hånden

strik

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis man lever en helt normal hverdag med hus, børn og arbejde, kan hverdagen være hård og stressende, og selv om aftenen, kan det være svært at slappe af. Her kan det at strikke være utroligt afstressende og samtidigt være med til at holde hjernen og motorikken i gang. 
Men hvilken form for syning skal man give sig i kast med?
Der findes former som strik, hækling, broderi mm.  

Hvad er forskellen på at hækle eller strikke? 

Mange tror at strikke og hækle er det sammen, men det er det ikke. Det er to helt forskellige teknikker. Selvom en kan strikke, er det ikke sikkert at de også kan hækle. Men hvad er forskellen så?
Begge metoder er til for at producere et stykke stof, men forskellen er den at strik foregår med 2 strikkepinde og hækling foregår med en hæklepind med en krog for enden. 
Når man hækler bruger man en “krog” til at “fange garnet op”, en løkke af gangen, hvor når man strikker, har man to strikkepinde, og laver et mønster, der har flere åbne ender samtidigt.
Du kan sådan set lave det samme om du strikker eller hækler, det eneste er bare at resultatet vil være forskelligt. Det mest populære at strikke og hækle er, huer, halstørklæder, trøjer, sokker mm. 

Brodering er en anden form for syning 

Broderi er en gammel teknik, hvor du syer uden på noget andet stof, for at lave mønstre eller gøre det pænere. Det var meget populært at brodere tøj i middelalderen. Mange har en fordom om at brodering er noget kun gamle damer laver med brølende hjorte, klokkestrenge eller puder med roser. Men det er ikke tilfældet, i dag er kan du laver utroligt flotte motiver og mønstre når du brodere, du kan se hvilke typer brodering man kan lave her, og måske lade dig inspirere.