Sådan vedligeholder du bedst din udlejningslejlighed

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Har du en lejlighed til udlejning i hovedstaden? Så har du sikkert ikke noget problem med at få den udlejet. Men det er også vigtigt at vedligeholde den, så den bevarer sin værdi- og måske endda får større værdi i fremtiden. Så her kommer lidt råd til, hvad du kan gøre, inden du lader de næste flytte ind.

Giv lejligheden en ordentlig omgang

Som udlejer har du ansvaret for rammerne, hårde hvidevarer og de udefrakommende problemer. Har du trægulv i lejligheden, kunne det være en idé at slibe gulvet ned. Gulvafslibning i København er til at finde, og du vil med sikkerhed kunne se resultater. Du skal bare være opmærksom på, at gulvet er ekstra sensitivt efter behandling. Det kræver sæbespåner af flere omgange, men så er det også så godt som nyt. Apropos så godt som nyt, kan du også overveje en anden slags maling af lejligheden og køkken. Erling Larsen Industrilakering tilbyder al slags lakering af inventar, og kan være en god investering, der forlænger køkkenets levetid. Sprøjtemaling kan skjule hakker og ridser i døre og skabe, og fås i en kvalitet, der ikke bare sådan skræller af.

Undersøg både indre- og ydre omstændigheder

Som udlejer skal du stole på, at dine lejere ved, hvordan man skal behandle tingene. For at undgå konflikter og for mange henvendelser, er det altid en god idé at tjekke al VVS for slitage eller løse haner. I storbyerne kan der hurtigt opstå forkalkninger eller stoppede afløb, så hvis du oplever henvendelser på dette, er det en god idé at få det undersøgt. Ligeledes skal det ydre inventar være i orden, og dettes vedligehold afhænger selvfølgelig af, hvorvidt du er med i en boligforening eller privatudlejer. Men er der problemer, er det med at bringe dem videre, før de smukke, gamle lejligheder tager skade.