Sådan vælger du den rigtige madras til den bedste søvn

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det er ikke nok blot at have en madras – madrassen skal også passe til dig og dine behov. Hvis du køber en madras, der på ingen måder passer til dig og din krop, vil du ikke få det maksimale ud af din søvn. Der er meget at gavne fra en optimalt passende madras. Hvis du anskaffer en madras, der passer perfekt til dig, kan den også hjælpe med at gøre resten af dit liv perfekt. Med en god nattesøvn får du og din krop de optimale kræfter til at gå hverdagen i møde. Du kan tjekke eksempler på den perfekte madras her – eller se vejledninger herunder.

Det skal du kigge efter

Kvaliteten af madrassen er en meget subjektiv størrelse. Hvad der føles som en rædselsfuld madras for en, kan i stedet føles som den perfekte madras for en anden. Her er aspekterne af madrassen, du skal holde øje med ved køb:

  • Hvilken type vil du have? Du kan vælge imellem boxmadras, skummadras, latexmadras eller springmadras, der alle har deres plusser og minusser.

  • Madrassen skal passe i størrelsen. Den skal helst være minimum 10cm længere end dig og også gerne med noget albuerum i siderne. Hvis du sover med en, skal den helst være 180cm bred. Vi bevæger os meget i søvne, så det skal der være plads til.

  • Find en madras med den korrekte fasthed for dig. Den bør føles støttende, men stadig med blødhed.

  • Lænden skal støttes. Hvis der er luft under ryggen, når du ligger på ryggen, er madrassen for hård. Hvis lænden derimod synker langt ned, er madrassen for blød.

  • Taljen skal også have støtte. Hvis du ligger på siden, skal ryggen ligge forholdsvis vandret med resten af kroppen.

  • Skuldre og hofte må gerne synke ned i madrassen og slappe af.