Sådan undgår du fugtskader i dit hjem

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Fugtskader ses i både større og mindre tilfælde, og det kan dukke op i både huset, kælderen, væggene, soklen, murværket mm. Alle tilfælde skal tages seriøst, da fugt er noget, som kan danne skimmelsvamp, hvilket er både sundhedsskadeligt og giver lugtgener i huset.

Hvis uheldet er ude

Har du allerede opdaget nogle fugtskader i dit hjem? Måske det er begyndt at lugte underligt, eller måske du har opdaget skimmelsvamp på væggene. Det er vigtigt at tage problemet seriøst, da sådanne skader som sagt kan være sundhedsskadelige. Med den slags skader er det også vigtigt at gøre noget så hurtigt som muligt, da det ellers risikerer at sprede sig. Så udskyd helst ikke problemet. Ring til din lokale skadeservice, så de kan hjælpe dig. Pro industri & skadeservice.

Hvorfor opstår fugtskader?

Fugtskader opstår naturligvis, hvis et rum er fugtigt i længere tid. Det kan komme meget pludseligt, eller det kan blive bygget langsomt op. Der er nogle få ting, som man kan tage højde for, for at forebygge fugtskader.

Luft ud. En rigtig effektiv metode, som kan lyde enormt basal, er udluftning. Har du f.eks. tøj hængende til tørre i kælderen, så husk at få luftet ud lige efter eller gerne imens. Fugt i kælder er et af de mest hyppigere steder, hvor der forekommer fugt. Det samme gælder, når du har været i bad og både spejle og ruder dugger. Luft ud, så al dug og fugt slipper ud.

Få din isolering tjekket. Hvis man har mistanke om, at ens isolering ikke er optimal, så få den tjekket. Hvis ikke den er helt tæt, kan fugt trænge ind udefra og danne fugtskader.

Sørg for, at dit tag er helt tæt. Hvis ikke taget på huset er helt tæt, så kan der slippe vand ind. Det behøver ikke være meget, men det kan være nok til at danne skader.