Sådan optimerer du dit kolonihavehus

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Kolonihavehuse er blevet mere og mere populære her i Danmark. I nogle foreninger kan kolonihavehusene minde mere om små sommerhuse, hvor der er plads til at leve en almindelig livsstil med madlavning, tøjvask, toiletbesøg og så videre. I andre foreninger er husene mere primitive, hvor der ikke engang er strøm eller vand. I den mere primitive del af skalaen kan det godt være lidt svært at få det til at fungere, hvis du gerne vil være i kolonihaven i længere tid af gangen.

Der er heldigvis nogle forskellige tiltag, du kan implementere, for at gøre det lidt mere luksuriøst i din kolonihave uden at det koster en formue. Dette kan du læse mere om i de følgende to afsnit af denne artikel.

Få strøm med en solcelleoplader

En solcelleoplader er smart, da du kan oplade dine vigtigste, elektroniske komponenter uden at have adgangs til en stikkontakt. På den måde kan du lige lade telefonen op, selvom du ikke har lagt strøm i din kolonihave. Dette forudsætter selvfølgelig, at vejret er godt. Men hvor tit er du alligevel i din kolonihave, når det er dårligt vejr? Formentlig ikke særlig tit!

Få klaret toiletbesøgene med et kemisk toilet

Det er ikke alle foreninger, hvor der er kloakeret. I disse foreninger tænker folk ofte kreativt, og får nedgravet en samletank til spildevand. Dette er en god løsning, men den koster hurtigt op mod 50.000 kroner. Der er dog et billigere alternativ. Dette hedder et kemisk toilet eller et campingtoilet. Med et kemisk toilet behøver du ikke at skylde ud, for at fjerne rester efter et toiletbesøg. Du hælder nogle kemikalier i, og så klarer toilettet resten. Du skal bare tømme det engang imellem. På den måde kan du klare toiletbesøgene, uden at skulle forlade din kolonihave. Husk dog at spritte dine hænder godt af efter toiletbesøg, hvis du ikke kan vaske hænder.