Sådan gør du haven forårsklar

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det har været en blæsende og kold vinter, som snart er ved at være forbi. Foråret banker snart på døren, hvilket også betyder, at det er tid til at gøre din have klar til foråret. At gøre haven forårsklar er en god måde at forberede sig på den kommende vækstsæson, så læs med her, hvor du får en guide til dette.

Rengøring af haven 

Der findes flere forskellige ting, som du kan gøre, for at gør din have forårsklar. Start med at fjerne dødt materiale som blade, grene og visne blomster fra haven. Dette hjælper med at forhindre sygdomme og skadedyr fra at sprede sig. Rens derefter bede og potter for ukrudt og fjern blade og andet affald. Hvis du har potter, skal du fjerne det gamle jord og erstatte det med frisk jord. Husk at tilføre gødning til jorden, så planterne får den næring, de behøver for at vokse sundt og stærkt.

Klip og pas din hæk og buske 

Du skal også beskære træer og buske. Dette gøres for at fjerne døde grene og forme dem til at vokse på en ønsket måde. Sørg for, at du bruger det rigtige værktøj, når du klipper din hæk. En hækkeklipper er det bedste valg, da den kan klippe flere grene på én gang og gøre arbejdet hurtigere og mere effektivt. Sørg for at have en skarp hækkeklipper, da det gør klipningen nemmere og giver et pænere resultat. Du kan dertil se på Stihl batterier, så dit værktøj altid har batteri og klar til brug. 

Sidste planlægning

Planlæg derudover hvilke planter du vil have i din have i foråret, og køb frø eller planter på forhånd, så du er klar til at få dem plantet. Derudover kan du også rense dine havemøbler, så de bliver flotte og klar til brug. Slutteligt kan du tilføje dekorationer som f.eks. lanterner, blomsterkrukker eller fuglebade.