Sådan gør du din have mere brugbar

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Rigtig mange danskere har haver, og især om sommeren er det populært at bruge tid i haven. Det kan dog blive kedeligt i længden at have en have, hvis alt den kræver er fjernelse af ukrudt og græsslåning. For at gøre haven mere spændende og brugbar, kan du eksempelvis investere i et drivhus, opføre et udekøkken og prøve at lave hjemmelavede højbede.

Invester i et drivhus

Et drivhus er ideelt til hjemmedyrkede grøntsager, som tilmed smager meget bedre end de varer, supermarkederne sælger. Huset beskytter nemlig planterne for vind og vejr, og samtidig giver det ideelle forhold for at få planterne til at gro. Om sommeren er det derfor godt til agurkeplanter, tomatplanter og måske til at dyrke vindruer og peberfrugter. Dog kan huset også bruges om vinteren til udendørsplanter, som kræver ekstra beskyttelse fra sne og slud.

Opfør et udekøkken

Hvis du nyder at grille, er det næsten et must at have et udekøkken. Med udekøkkenet får du nemlig plads til alt udstyr, samtidig med at du får mere plads at arbejde på. Hvis du både har gang i salater, kød og kartofler, kan det nemlig være rart at have det hele samlet ved én arbejdsstation, så du ikke behøver at skulle bruge køkkenet indendørs. Du kan også vælge at installere en vask i udekøkkenet, så du får mulighed for at skylle de hjemmegroede grøntsager fra drivhuset, som du kan bruge til madlavningen.

Lav hjemmelavede højbede

Ikke nok med at pasning af højbede er en aktivitet, der kan gøre tiden i haven mere hyggelig. Hvis du har hænderne skruet ordentligt på, kan du dog også vælge at købe materialer og bygge bedene selv. Bedene kan være ret simple at lave, og du kan finde mange vejledninger på internettet, der fortæller, hvordan du bedst muligt kan bygge bedene.