Sådan fjerner du træstubben fra haven

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Har du fældet et træ i haven, men mangler nu selve stubben? Træstubben kan være stædig at have med at gøre, men der findes heldigvis råd for, hvordan det kan lade sig gøre. Læs med her!

Grav roden op

Hvis det er et mindre træ, du har fældet, så kan du sikkert klare opgaven med spade og økse! Hvis det er et større træ, du har med at gøre, så skal du nok ty til en af vores andre, nedenstående råd!

Pak den ind i plastik

Dette er et trick, der er blevet brugt gennem mange år. Det er let og billigt – men det er ikke den hurtigste metode! Det første du skal gøre, er at grave jorden op omkring træstubben. Du skal derefter bruge en motorsav eller stubfræser til at få stubben til at være cirka 10 centimeter under jordoverfladen. Derefter pakker du ganske simpelt stubben ind i plastik og dækker resterne af stubben til med jord. Stubben vil langsomt rådne væk og vil nok være helt væk efter et par år.

Brænd træstubben væk

Det er et sjovt trick, men det kræver, at man har lidt udstyr liggende. Det første du skal gøre, er at bore nogle dybe og brede huller ned i træstubben. Det er bedst, hvis du gør det med at spadebor og forsøger at ramme en dybde på 20-25 centimeter. Det næste du gør, er at fylde de nylavede huller op med savsmuld og hælde lampeolie deri.

Det er vigtigt, at du er meget forsigtigt, hvis du giver dig i kast med denne metode. Samtidig er det vigtigt, at træstubben er tør, og at det ikke har regnet for meget på det sidste – ellers kan træstubben ikke fange ild.

Det er vigtigt, at der ikke er noget brandfarligt materiale omkring træstubben under afbrændingen, og at du ikke gør det for tæt på huset. Det er desuden nemmest at få succes med denne metode, hvis træstubben er forholdsvis gammel.

Bestil professionel stubfræsning

Den letteste metode er dog klart at få assistance fra professionelle. Stubfræsning er yderst effektivt og fjerner hurtigt enhver trærest, så du hurtigt kan komme videre med dit næste haveprojekt.