Sådan finder du ud af hvilken type græs du skal have

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Det kan være svært at vide hvilken type græs du skal vælge, når der er behov for ny græsplæne. Der findes så mange metoder, og du kan få vejledning hos en gartner, eller høre naboerne hvad de har brugt. Du kan selv så græs, eller få det hele ordentligt dog dyrere med rullegræs. Rullegræs kræver dog lidt mere end selv at så græs, så det er vigtigt at holde styr på hvad man laver.

Hvad er forskellen på de forskellige græstyper?

Rullegræs og såning er to forskellige ting, men i første omgang er det faktisk det samme helt fra start af. For det bliver i sidste ende det samme, rullegræs bliver lavet på en fabrik, og lavet på samme måde som du selv ville gøre når du sår din græsplæne. Det koster dog lidt mere at få rullegræs, da det er færdigbehandlet. Det er egentlig den forskel der er, og det måske kræver lidt mere for at aflægge rullegræs, og få det til at sætte rødder, det kræver lidt mere når det skal monteres, end almindelige frø skal. Fordi rullegræs netop er gravet op, og skal sætte rødder igen, det kræver nogle andre forskellige metoder for at få det til at sidde fast.

Anlæg rullegræs; Vigtige principper

En af de vigtige ting som er når rullegræs skal anlægges, er det vigtigt at det gøres så snart du har modtaget det. Rødderne er nemlig ikke ret store, og kan derfor tørre ind, og så er der altså ingen græsplæne til dig. Det er en af de ulemper der er ved rullegræs, det skal lægges så hurtigt som muligt. Når så rullegræsset er aflagt, skal det vandes godt igennem, så der kan slås rødder, for man ved aldrig hvor lang tid det har stået uden vand, det kræver tid, så lad det sætte rødder.