Sådan vælger du den rigtige ejendomsservice

ejendomsservice

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Står jeres bolig- eller ejerforening uden en gårdmand? Eller har du brug for en fast aftale med et pålidelig ejendomsservice-firma til din udlejningsejendom. Så bør du gå efter firmaer, hvor du kan læse andre kunders vurderinger. Og som giver et godt førstehåndsindtryk både online, og når de kommer ud for at give tilbud.

Skal du finde en ny udbyder af ejendomsservice, er udvælgelseskriterierne de samme, uanset om du sidder med omkring bordet i bestyrelsen for jeres ejer- eller boligforening, eller du er en privat udlejer.

For det firma I vælger, skal ikke bare kunne levere deres ydelser inden for – og helst under – jeres budget. Det skal også udføre opgaverne til aftalt tid, og i en forsvarlig og ordentlig kvalitet. Ellers kan det nemt give ballade med lejerne eller de andre medlemmer i boligforeningen.

Ejendomsservice-firmaet er jeres repræsentatner

Samtidig skal du – både som bestyrelsesmedlem og ejer – have for øje, at firmaet i mange situationer kommer til at fremstå som jeres repræsentant. Så hvis de taler grimt til lejerne eller medlemmerne, eller ikke tager nødvendigt hensyn til dem, er det også dig, der kommer til at fremstå uvenlig og ufleksibel. For det er dig, der har valgt eller har været med til at vælge firmaet – og dig, der har udstukket rammerne for deres arbejde.

Så hvordan er deres serviceniveau, og hvor gode er de enkelte medarbejdere til at behandle og tage hensyn beboerne? Og hvor meget fleksibilitet og konduite udviser de, når de skal have arbejdet for hånden?

Vælg en faglig dygtig ejendomsservice

Fagligheden er en anden vigtig parameter, når du skal vælge ejendomsservice. Bruger de faguddannede og erfarne medarbejdere, som har styr på, hvordan de løser de forskellige opgaver? Bliver de småreparationer, som de laver, lavet så de kan holde – og ikke skaber problemer og alvorlige skader på langt sigt?

Stil dem gerne en konkret opgave, hvis de kommer ud, og skal give tilbud. Og hør så, hvordan de vil løse den. Alene den måde, de omtaler arbejdet på, kan oftest give dig en god rettesnor omkring deres faglige niveau – også selv om du ikke har det nødvendige kendskab til, hvordan opgaven løses bedst muligt.

Få lavet en vedligeholdelsesplan

Har I ikke allerede en vedligeholdelsesplan for ejendommen, er det en god ide at få lavet en, når I skal til at bruge et nyt firma til ejendomsservice.

Vedligeholdelsesplanen kan enten dække hele ejendommens vedligeholdelse. Det gør det muligt at få planlagt alle de store vedligeholdelsesopgaver i god tid. Derved bliver det muligt at sætte penge nok af til større projekter i vedligeholdelsesbudgettet.

Skal ejendomsservicefirmaet ikke står for al vedligeholdelse, men måske kun fungere som ”gårdmand”, skal vedligeholdelsesplanen naturligvis kun opfatte det, som ejendomsservice-firmaet skal stå for. Så kan I lægge en anden vedligeholdelsesplan for det firma, der skal stå for de store opgaver inden løbende vedligeholdelse, tagudskiftninger og andre store renoveringer.

Fordelen ved at have en fast vedligeholdelsesplan er, at firmaet som skal stå for jeres ejendomsservice, så bedre kan få et overblik, og nemmere kan planlægge opgaverne. Giver I dem et lidt friere råderum over, hvornår opgaverne skal udføres, kan de tit give en bedre pris, fordi de så kan fylde de mere ledige perioder i deres kalender bedre ud.

Vælg det rigtige firma til ejendomsservice

Følger du de råd, vi kommer med i denne artikel, er du godt klædt på til at være med til at finde det rigtige firma til ejendomsservice.

God vind med projektet – og må det bedste firma vinde opgaven!