Sådan sparer du penge på varmeregningen

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Hvis du synes, at din varmeregning er for dyr, er der mange ting, du kan gøre for at skrue ned for udgifterne til varme. Først og fremmest kan du se, om du skal have udskiftet din varmekilde – og hvis det ikke er tilfældet, kan det være nødvendigt at se på, hvordan du kan optimere dit hjem, så det bliver bedre til at holde på varmen i de kolde måneder.

Sørg for at holde vinduer og døre lukket

Det er en god idé at sikre dig, at vinduer og døre bliver holdt lukket, så varmen ikke slipper ud. Samtidig bør du undersøge, hvorvidt det er muligt at sørge for, de holder tæt, når de rent faktisk er lukket.

Hvis ikke du selv er i stand til at vurdere det, kan det betale sig at hyre en håndværker, som kan hjælpe dig med at sikre, at varmen ikke slipper ud igennem vinduer og døre. Det koster typisk ikke en bondegård, og i langt de fleste tilfælde behøver du ikke at udskifte vinduer eller døre.

Stil møblerne væk fra radiatorer

Dine møbler skal helst stå 10 centimeter væk fra radiatorerne i dit hjem, hvis du vil sikre, at du får det maksimale ud af dem. Det indebærer blandt andet, at du sørger for, at dine møbler er placeret minimum 10 centimeter væk. Det skaber en bedre cirkulation i luften.

Brug en varmepumpe

En varmepumpe er smart, hvis du vil spare penge på varmeregningen, da den bruger luften til at opvarme rummet med. Det kræver blot, at den er tilsluttet en el-forsyning, hvorefter du kan opvarme et rum meget billigt.

Hvis du ønsker at leje en varmepumpe frem for at købe den, kan du få en varmepumpe på abonnement her. Det betyder, at du får en billig varmekilde, der bliver monteret og installeret for dig, så den er klar til brug med det samme. Du behøver altså ikke at hyre håndværkere til at montere den for dig – og du skal heller ikke gøre det selv.