Sådan laver du italiensk mad hjemme i dit eget køkken

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Vi er dårlige til ar lave de italienske retter herhjemme i Danmark, og hvis du har været på ferie i Italien, så ved du også at det ikke er det samme som at få spaghetti kødsovs hjemme i Danmark. Men der er faktisk en grund til at dine italienske retter ikke bliver ligesom at være i Italien. Læs med her, og vi giver dig gode råd til at få din mad, til at smage mere italiensk.

Gastronomi

I Italien spiser de “rigtig” mad. Italienerne gider ikke synke sig ned på vores niveau og tage madpakke med på arbejde, istedet holder de siesta og tager hjem og spiser frokosten.

I Italien blev fast food aldrig til noget, der er eksempler på mcdonalds der blev nødt til at lukke, fordi italienerne ikke er en god fastfood forretning. Italienerne sætter en stor stolthed i deres mad, og der er også en grund til, det er en af de mest kendte køkkener i verdenen.

Smarte tips

Der er mange smarte tips i det italienske køkken, og det er ikke alle der er hold i. Det er et mandsdomineret køkken med stor stolthed, og derfor har de mange mandelige kokke også deres hemmelige tricks. Eksempelvis er der en kok der sværger ved at putte en korkprop fra prosecco flasken i kogevandet. Om tricket holder er vi ikke sikre på, men vi tør ikke andet. Et trick der tilgengæld holder, er at putte skorpen fra parmesanosten i kødsovsen mens den simrer.

Råvarer

Der er en del råvarer, som bare smager italiensk, og du bør benytte dem, hvis du vil have din mad til at smage italiensk: Du kan købe ægte italienske råvarer her.

Olivenolien Italien er olivenoliens land, og det bliver brugt til ALT. Du kan ikke lave italiensk mad uden olivenolie.

Tomat Tomatter må vokse godt i de italienske bjerge, fordi det er næsten en hovedingrediens i de fleste retter.

Parmesan Ost er generelt en vinder i det italienske køkken, så hvis du lige river lidt parmesanost kan det hurtigt give en italiensk smag