Sådan får du behandlet din terrasse med fliserens

terrasse

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Fliserens er løsningen, hvis fliserne på din terrasse er blevet grimme af snavs og møg, eller har fået en kedelig belægning af alger. Især algebelægningen bør der gøres noget ved. For hvor snavs kun gør fliseterrassen grim, kan kraftig algevækst effektivt forkorte levetiden på din terrasse. Læs med, og find ud af, hvorfor det er vigtigt at holde terrassen fri for skidt og alger.

Er der noget dejligere, end at gå ud på fliseterrassen på en varm sommerdag og mærke varmen fra de solopvarmede fliser på dine bare fødder. Eller kunne sidde ude til sent, fordi varmen i fliserne holder jer varme længere, end hvis I bare havde en træterrasse.

Det er virkelig det, der gør det værd at nyde sommeren i Danmark.

Uden fliserens bliver terrassen hurtig grim at se på

Men lige som træterrassen, går der ikke længe, før du begynder at kunne se skidt, møg og alger skæmme de flotte fliser på terrassen.

Særligt der, hvor terrassens fliser ligger i skygge, går der ikke længe, før algerne får fodfæste. Det kan ses først som et gråligt, grønligt eller brunt slør på fliserne. Og får du ikke bestilt effektiv fliserens, varer det ikke længe, før algebelægningen også kan mærkes som et glat og klæbrigt lag, når du går på den del af terrassen.

Alger skærer af levetiden på terrassen

Og så begynder det ellers at gå stærkt! Snart slår de ukrudts- og græsfrø, der lander på den algebefængte del af terrassen, rødder, og begynder at gro. For at få bedre fodfæste, sender de deres rødder ned i mellemrummene mellem fliserne.

Derved åbner de op for, at der kan trænge fugt ned i gruslaget under fliserne. Det kan i værste fald underminere fliserne og skabe frostsprængninger i underlaget. Derved begynder fliserne at vippe op i hjørnerne – og er du rigtig uheldig, opstår der revner i fliserne, fordi de kommer til at sidde i spænd mellem hinanden.

Det er begyndelsen på enden for din terrasse. For meget snart vil forfaldet brede sig, og tvinge dig til enten at lægge terrassen om – eller få lagt en ny terrasse med helt nye, rene og pæne fliser.

Fjern alger og snavs med effektiv fliserens

Men sørger du for løbende at få renset fliserne på terrassen, reducerer du risikoen for, at algevæksten ender med at forkorte levetiden på din terrasse. Skal det holde længere tid end et par uger, kræver det, at du har det rigtige udstyr, og bruger de rigtige rensemidler.

For skraber du bare algerne af med en skovl eller bruger en gulvskrubbe og noget rengøringsmiddel, får du ikke fjernet algerne effektivt. Så kommer de hurtigt igen, og gør terrassen grim.

Ved at bestille en fagmand til opgaven, får du fjernet algerne effektivt med professionelt udstyr og rigtig fliserens. Samtidig kan fagmanden imprægnere fliserne på terrassen, så vandet nemmere kan løbe væk. Derved bliver flisearealet hurtigere tørt. Det gør det sværere for algesporerne at få fodfæste.

Derfor behøver du ikke få foretaget fliserensning af terrassen nær så tit, ligesom du forlænger levetiden af din terrasse, fordi imprægneringen effektivt fjerner fugten.

Derfor betaler det sig at investere i regelmæssig fliserens.