Overvejer du investeringsforeninger

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Ligegyldigt hvilket beløb du står med, så kan det være svært at finde rundt i de mange investeringsforeninger. Alle reklamere dem selv som den gyldne mulighed, men i virkligheden er det ikke en særlig stor procentdel af investerings foreningerne der ender med et stort afkast. Tit og ofte, så bliver ender det med i hvert fald med at omkostningerne resultere i, at det ikke kan svare sig. Derfor giver vi dig en guide over hvad ud skal gøre med din investerings sum.

Budgettet

Først og fremmest skal du have styr på mængden af penge du vil investere, det kan være du har en god sum du overvejer at investere, men ikke ved hvad du skal gøre af. Ligesom med så mange andre ting, så kommer success aldrig i første forsøg, derfor anbefaler vi, at hvis du er ny så lad være med at invester over 5000kr første gang. Efter første investering kan du altid skifte budgettet, alt efter troen på egne evner også stiger.

Strategi

Du skal overveje hvilken strategi du vil ligge inden du vælger din fond. Ofte taler man om aktiv vs passiv, hvor den passive fond, forsøger at levere et lille og mere “sikkert” afkast. Den aktive forsøger at “slå markedet”. Den aktive fond har så en chance for at lever et markant højere afkast, men der er også risiko for at du som kunde kan miste penge. Så før du vælger en fond kan det være en ide at kigge på hvilken slags strategi du vil køre, og derefter hvilke fonde der har success med den strategi du vælger.

Kig på tallene

Hvis du har valgt at være involveret i dine investeringer, så hold dig opdateret. Når du er igang med at holde dig opdateret, så tag et kig på tallene. Man skal altid se sammenhængen mellem omkostninger, afkast og risiko.

Hvis du ikke selv vil stå med alt analyse arbejdet, og gerne bare vil investere din penge bedst muligt. Så kan det være du måske skal kigge nærmere på formuepleje foreninger som miranova.dk.