Tips og tricks til at vælge den perfekte trappe

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Trapper fås i alle mulige former og størrelser, så det er helt forståeligt, hvis det føles som om, du står midt i en labyrint, når det kommer til valg af en ny trappe. Det er nemlig de færreste danskere, der bestiller mere end én trappe i løbet af deres liv, så venner og bekendte kan måske heller ikke være behjælpelige. Andre er måske af den opfattelse, at en trappe jo bare er en trappe. Så kan det ikke bare være ligemeget, hvordan din nye trappe ser ud?

Går du op i indretning, er trappen faktisk vigtigere end mange tror. Trappens udseende har nemlig stor betydning for det samlede indtryk af rummet. Derfor skal du ikke bare vælge den billigste løsning, da den sjældent er den bedste. Det ville jo også være ærgerligt at skulle ende med at skifte trappe igen, fordi den enten er skæv eller passer dårligt ind rent visuelt.

Hvad bør jeg overveje, når jeg skal vælge min nye trappe?

Du bør derfor overveje, hvordan din nye trappe skal se ud rent visuelt for at passe bedst ind i omgivelserne omkring den. Her har trappens materiale selvfølgelig stor indflydelse. En trappe med glas kan f.eks. være en god løsning, hvis rummet i forvejen bærer præg af et meget moderne og futuristisk udtryk. Her ville en trætrappe måske ikke passe lige så godt ind. Derudover kommer det rent praktiske – valg af trappetype. Er rummet ikke specielt stort, vil det være smart med en indendørs spindeltrappe, da den fylder mindre. Et alternativ til spindeltrappen kunne være vindeltrappen, hvis rummet er større. Disse to trappetyper minder faktisk meget om hinanden. Forskellen er blot, at spindeltrappen snor sig omkring en centralt placeret søjle og kræver et rundt/kvadratisk hul, mens vindeltrappen ikke har nogen søjle i midten og kræver et langthul. Hvilken af disse to trappetyper, der passer bedst i netop din situation, er en smagssag. Ønsker du yderligere information omkring spindeltrapper og vindeltrapper, kan du se mere her. Ved at benytte linket kan du også se billedeksempler på de to trappetyper.

Hvordan bestiller jeg en trappe?

Når du har gjort dig de tilstrækkelige overvejelser omkring din nye trappe, skal den bare bestilles! Og det er heldigvis nemmere, end mange folk tror. Dette kan nemlig gøres online hos en af Danmarks mange trappevirksomheder. Her behøver du selvfølgelig ikke at have udarbejdet en detaljeret plantegning, da det er de færreste almindelige danskere, der er i stand til det. Men hvis bare du har gjort dig nogle overvejelser, kommer trappevirksomheden med en løsning ud fra det. En virksomhed som HB Trapper har blandt andet både ingeniører og teknikere ansat til at varetage kundens ønsker. De sørger også for, at trappen opfylder de nødvendige sikkerhedskrav. Er du fuldstændig på bar bund i forhold til at vælge din nye trappe, så hjælper de også med tips. Du kan oftest komme langt med en indendørs spindeltrappe, men hvis der er andre alternativer, der vil egne sig bedre, så vil virksomhedens eksperter foreslå det.