Lær at passe bedre på dine afløb og kloak  

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Folk der har prøvet at stå med et stoppet afløb før ved, at det ikke er noget, man ønsker at prøve igen. Hvis du gerne vil undgå en stoppet kloak og afløb, skal du passe godt på begge dele.

Hvis uheldet allerede er ude, skal du hurtigt få ringet til din lokale kloakmester. Problemet går nemlig ikke væk af sig selv, så det er bare med at få ringet i god tid. Har du problemer med din kloak, så læs mere her.

Kom aldrig noget i toilettet, der ikke hører til

Det er vigtigt, at du aldrig kommer noget i toilettet, der ikke hører til der. Det er nemlig der, det hele vil begynde at stoppe. Det gælder f.eks. vatrondeller, vatpinde, hygiejnebind, bleer, vådservietter m.m. Den slags skal alt sammen i skraldespanden.

Hæld aldrig fedtstof i dine afløb

Det er aldrig nogen god idé at komme fedtstof i dine afløb. Det kan godt være, at det er flydende og virker til at løbe fint igennem afløbet. Men fedtstoffet vil sætte sig i rørene, så de til sidst bliver helt stoppede. Derfor er det altid bedst at hælde fedtstoffet over i noget såsom en mælkekarton og derefter smide det ud. Det samme gælder alle former for madrester.

Rens dine afløb med kogende vand

Det er altid en god idé at rense dine afløb i ny og næ. Dog har de ikke godt af skrappe produkter såsom afløbsrens, terpentin m.m. Derfor skal du hellere skylle dine afløb igennem med noget kogende vand.

Når du vil undgå, at dine afløb stopper, er det generelt sådan, at du bare skal tænke over, hvad du hælder i dem. Hvis du er lidt varsom med det og samtidig holder godt øje med dem jævnligt, kan du sagtens forebygge en tilstopning.