Hvor skal du opbevare dit proteinpulver?

Hvor skal du opbevare dit proteinpulver?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når du har købt næste parti proteinpulver hjem til den kommende træning, så bør du måske overveje, hvor du placerer pulveret i dit hjem. De fleste smider normalvis det hele i en af køkkenskabene, hvor det mere eller mindre bare passer sig selv, og det er helt fint. Hvis du kan nikke genkendende til det, så skal du på ingen måde være urolig for virkningen af dit protein. Men har du valgt et meget koldt sted, så kan der opstå kondensvand i enten spanden eller posen, hvilket kan ødelægge dit proteinpulver. Selve virkningen forsvinder ikke, men det kan fremskynde udviklingen af mug, svamp og bakterier, hvilket i sidste ende ødelægger dit pulver i form af nedsat holdbarhedsdato og besk smag.

Få en iskold shake med isterninger fra fryseren

Hvis du ikke føler, at du kan opnå en iskold drikkeklar proteinshake ved at opbevare dit pulver ved stuetemperatur i køkkenet eller på værelset, så kan du blot smide et par isterninger i din shake – enten før du ryster eller efter. Det er egentlig ikke så vigtigt, hvornår du putter isterninger i. Men hvis du ryster meget hårdt, kan din ”rist”, der forhindrer klumper i din shake, godt tage skade ved omrystning, og det vil derfor give mere mening, hvis du først putter dem i efter omrystning.
Se hvilket proteinpulver, der bør nydes iskold her.

Husk at vask din shaker grundigt

I første afsnit kom vi kort ind på vigtigheden af at holde kondensvand i eller omkring dit protein på et minimum. Det samme gør sig gældende med din shaker. Langt de fleste modeller tåler at komme i opvaskemaskinen på nederste skuffe, men tørringsfunktionen i maskinen formår ikke altid at fjerne alt vandet fra indersiden af shakeren. Du bør derfor tørre efter med et rent og tørt viskestykke for at mindste risikoen for svamp og bakterier.