Hvad skal du overveje inden køb af din næste vaskemaskine?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Er det tid til en ny vaskemaskine til hjemmet, og har du ikke det store kendskab til, hvad den burde kunne? Hvis dette er tilfældet, kan du her lade dig inspirere af gode råd, du får brug for, når du skal købe den rette vaskemaskine til dine behov.

Hvilken vaskemaskine er bedst?

Der findes et hav af forskellige typer vaskemaskiner på markedet fra forskellige leverandører. Hvis du ikke lige er den store vaskemaskineekspert, er et godt råd at undersøge en test af vaskemaskine. På denne måde får du lynhurtigt et overblik over hvilke vaskemaskiner, der er vurderet til at klare sig bedst i test.

Energi- og vandforbruget spiller en vigtig rolle

Det er ikke helt gratis at vaske tøj, og derfor kan det godt betale sig at kigge på det årlige energiforbrug samt maskinens vandforbrug. Har du eksempelvis et behov for at vaske ofte, kan det være en god ide at kigge efter en vaskemaskine, der har et lavt energiforbrug. Således sikrer du dig en lavere elpris, og der kan derfor være flere tusinde kroner at spare årligt.

Overvej hvor stor vaskekapacitet, du har brug for

De forskellige vaskemaskiners vaskekapacitet varierer typisk fra 2-12 kg. Bor du alene, kan du måske nøjes med en maskine med en mindre vaskekapacitet, hvorimod du bør vælge én med en større vaskekapacitet, hvis du, i en større husstand, har behov for at vaske større mængder af tøj.

Hvad betyder centrifugeringsevnen og -hastigheden for vask af dit tøj?

Centrifugeringshastigheden angiver blot omdrejninger i minuttet. Centrifugeringsevnen siger noget om, hvor meget vand, der presses ud af tøjet under centrifugeringen. En god centrifugeringsevne bevirker, at der presses mest muligt vand ud af tøjet, så det ligeledes har en kortere tørretid efterfølgende. På denne måde reducerer du eksempelvis tiden, tøjet har brug for at tørre færdigt i tørretumbleren.

Lydniveauet af vaskemaskinen

Det er måske værd at tænke over vaskemaskinens støjniveau, inden du begiver dig ud i køb. Det kan være, din vaskemaskine skal placeres centralt i dit hjem, hvor du tydeligt ville kunne høre, når den er sat i gang. Her kan det altså betale sig at overveje at vælge blandt de vaskemaskiner, der har det mest støjsvage lydniveau.

Andre relevante ting, du bør overveje

Det varierer meget, hvor mange programmer og funktioner en vaskemaskine har. Måske opfylder det fint dine behov, at vaskemaskinen udelukkende har de basale funktioner. Det kan også være, at du foretrækker, at den skal kunne lidt mere end det. Har du eksempelvis meget forskelligt tøj i forskellige eller sarte materialer, bør du vælge en vaskemaskine, der kan indstilles til programmer såsom finvask, håndvask, uldvask og silkevask.