Fyr op for besparelserne!

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

For mange boligejere er den nye sportsgren at se, hvor store besparelser man kan opnå ved at skifte til mere energivenlige løsninger i hjemmet. Startskuddet er muligvis initieret fra den politiske scene, hvor det længe har været et mål at nedbringe vores energiforbrug og CO2-aftryk. Ikke desto mindre er muligheden for at spare store beløb på de årlige varmeudgifter også med til at motivere til store energioptimeringer. Taget i betragtning af, at en gennemsnitlig familie kan spare mange tusinde kroner ved at udskifte en ældre energiløsning til en moderne.

Se lyset

Et af de områder, hvor man typisk tager først hul på energioptimeringen er omkring husets lyskilder. Det er et nemt område at starte ud med, ligesom prisen for udskiftningerne ofte ikke vil være uoverskuelige, om end man kan mene en pære ikke bør koste 100+ kroner. Ikke desto mindre tjener de moderne lyskilder sig hjem flere gange i deres levetid, da de er betydeligt billigere i drift. Så har man gamle pærer, bør de straks udskiftes til fordel for en moderne sparepære.

Vær ikke et fossil i din tankegang

Et af de områder, der kan have størst indflydelse på husets samlede forbrug, er den opvarmningskilde, man anvender. Et hjem, der anvender fossile opvarmningstyper som gas eller olie, vil have en højere varmeregning end et hjem, der anvender f.eks. solenergi, jordvarmeanlæg eller et flisfyr. Se mere om sidstnævnte her.

Ligeledes vil der være en massiv forskel på den forurening man bidrager til, da gas og olie har et højt CO2-aftryk, mens solenergi, jordvarme og fyring med træ er mere CO2-nuutralt. Disse anlæg er dyrere at installere, men de tjener sig hjem mange gange i deres levetid.

Isolering

Som et sidste område, der ofte tages fat på, kan isolering nævnes. Her både på loft, i hulrum og kælder m.m. Isoleringen gør, at vi bedre kan holde på varmen inde i vores hjem. Og at kulde ikke trænger ind på samme vis.

Uanset om der bliver varmet op via. en gammel olietank eller et moderne træpilleanlæg, er man interesseret i at holde på varmen, så man ikke skal bruge flere ressourcer på yderligere opvarmning.

Her er det væsentligt, isoleringen er tilstrækkelig tyk, effektiv og dækkende. Det sørger efterisolering for.