Flere danskere bor alene

Portrait of older woman sitting at home with bowl of breakfast

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Der er flere og flere boliger i det danske land, som beboes af kun én person. Antallet af danskere, der bor alene, er nemlig markant stigende. Knap 40 procent af alle husstande består i dag af én person. Gruppen af mennesker, der bor alene, består både af unge, der har forladt barndomshjemmet, fraskilte, enker og enkemænd, der har mistet deres ægtefælle/partner og personer, der har levet det meste af deres liv alene og som vil fortsætte med det.

 

Er det godt at bo alene?

Det er blevet en anerkendt livsform at bo alene. Boligselskaberne kan mærke, at denne livsstil er markant i stigning, da der øget efterspørgsel på små boliger til billigere husleje. LAT er blevet et begreb: Living Apart Together – altså par, der bor hver for sig. Disse par oplever at få både de gode ting fra parforholdet samtidig de fordele, der er ved selv at bestemme og have friheden, som man kender fra singletilværelse.

En international tendens

Men tendensen er ikke kun dansk. Det er bølge, der skyller ind over Danmark fra resten af Europa og fra USA. Her samler aleneboerne sig i storbyerne og er med til at påvirke boligbyggeriet, indkøbsmønstret og de traditionelle samværsformer på tværs af traditionelle parforhold og klassiske kernefamilier.

Læs mere om de aleneboende danskere

I Danmark er det specielt den modne gruppe i alderen 40 til 69, der aktivt vælger at bo alene. De trives som udgangspunkt rigtigt godt med denne livsform. Hvis du selv tilhører denne gruppe og står i den situation, at du skal ‘lære’ at bo alene for første gang i dit liv, så kan du med bogen “Mageløs på matriklen” finde masser af herlig inspiration og gode råd. Køb bogen her. Ann Mariager beskriver i bogen kunsten at bo alene, have et godt liv og holde sit eget selskab ud i mere end en uge. Ann Mariager fortæller sine egne erfaringer som ’mageløs’ og interviewer andre, der har besluttet sig til at leve på denne måde – krydret med historiske og kulturelle perspektiver på emnet.