Få styr på hus byggeriet med projektledelse

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

En godt og vellykket byggeprojekt har ofte betydet at der har været sammenspil mellem køber, og alle arkitekter, håndværkere og ingeniører som har arbejdet på projektet. Man glemmer ofte hvor mange mennesker der har skulle arbejde sammen i en større enhed for at opnå det bedste resultat. Byggeprojekter som at bygge et nyt hus, er ofte forbundet med risici, og der kan være risiko for mindre lappeløsning som du måske ikke opdager. Et hus er noget man skal bo i resten af livet, og derfor er det vigtigt det er godt håndværk som står bag dit nye hus. Nogle byggefirmaer tilbyder også en pakke, hvor de står for en samling og sammenspil af alle håndværkere, ellers kan det altså klart anbefales at tage sagen i egen hånd. Læs med her og fin ud af hvordan du selv kan projektlede et byggeprojekt.

Kravspecifikationer

Det aller vigtigste er kravspecifikationerne, det er dem der skal afgøre overfor håndværkerne, hvad det er for et resultat du gerne vil ende med. Desto tydeliggere billedet af bygningen som håndværk har, jo sikrer kan du altså være på at få det resultat du forventer. Ofte i projekter, får man ikke afstemt kravspecifikationerne præcist nok, og man ender med et helt andet resultat end det man havde forventet, og så er det tit dem der har lavet resultatet som får skylden.

Løbende evaluering

Man skal løbende afholde møder der kan er med til at kvalitetsikre resultatet. Hvor er vi? Hvad skal vi gøre fremadrettet? Sørg for at dem der arbejder på projektet altid ved hvad næste opgave er, og hvordan opgaverne hænger sammen. Hvis man har et større billede af byggeprojektet, er der også større sandsynlighed for en sammenhængende løsning i sidste ende.

Projektstyring

Man kan drage fordel af at benytte et projektstyringsværktøj, som kan hjælpe leder med at planlægge timer og arbejde. Dette kan nemt anvendes af medlemmer, som hele tiden kan se deres opgaver.