Få mere plads i hjemmet med disse nemme tips

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

År efter år kan der efterhånden blive indelukket og tildækket i hjemmet. De fleste har det med at indsamle og indsamle, men uden at sende noget den anden vej, så du ender med en overflod af ting og sager. Det kan også være du har en bestemt indretning, eller at huset er bygget således, at der visse steder kan opstå en pladsmangel pga. de fysiske rammer. Det er dejligt at have et hjem, der sejler i dejlige møbler og moderigtigt design, men det kan blive for meget. Få ting slår at have plads til at ånde i sit hjem. Plads får dig til at føle mere fri og giver en følelse af åbenhed i hjemmet. Der skal heldigvis ikke så meget til for at skabe denne følelse af frisk åbenhed.

Sådan skaber du pladsen

Du kan skabe plads på mange måder, uden det kræver en stor investering af tid og penge i tilbygning m.m. Her er nogle af de nemmeste og mest effektive tiltag:

  • Hav møbler, der giver plads. Nogle møbler suger enormt meget plads til sig – enten pga. måden de er lavet på, eller fordi deres form ikke passer til rummets form. Prøv at gå efter møbler, der holder sig inden for målene, som rummet kan holde til. Du kan nemt finde gode priser på møbler, der stadigvæk ser godt ud.

  • Brug væggene til opbevaring af f.eks. bøger og nips. Det giver plads, så gulvet kan ånde.

  • Hvis du har en trappe, kan du benytte pladsen under den til f.eks. opbevaringssted. Dette område bliver sjældent brugt optimalt.

  • Brug pladsen ved gange og afsatser. Hvis du f.eks. har en trappe til 1. sal, der snor sig, så der skabes et lille område ved væggen, kan du bruge dette sted til f.eks. reoler. Hvor end der er plads, er der muligheder.