Er det blevet tid til nyt tag?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

For mange husejere kan det være lidt af en fest at få lov til at lægge nyt tag. For selvom det kan være en dyr investering, er det ofte noget af det, der kan skabe mest nyt liv til huset og samtidig hæve ejendomsvurderingen.

Et nyt tag forskønner huset

Med et flot nyt tag får hjemmet helt nyt liv. Mange fortæller, at det første de bemærker ved et hus, er dets tag. Taget sætter populært sagt ”kronen på værket”, og er derfor en uhyre vigtig del af hjemmets udtryk.

I dag kan man få mange forskellige tagformer – lige fra stråtag til tagpap og skifer.

Hvis du som husejer skal overveje, hvilken slags tag, du gerne vil se på din bolig, kan du overveje en af de mere populære typer:

Stråtag – som måske ikke er det mest populære i øjeblikket, men er et traditionsrigt tag, der kendetegner dansk hygge og idyl. Taget kan lægges flot, så det smyger sig om huset og går i spænd med naturen omkring.

Bølgeeternit – en meget populær løsning, der ses på rigtig mange parcelhuse. Udseendet er klassik og pladerne kan fås i forskellige nuancer, så de passer flot til murstensværket.

Tagpap – som egner sig godt til særlige løsninger, flade tage og er kendt for at være en billigere løsning.

Skifertag – som er meget smukt og populært. Ses på mange typer af danske boliger, lige fra de arkitekttegnede til typehusene. Taget skal lægges på en vis hældning, og fungerer derfor ikke til flade tage.

Med et nyt tag, vil du opleve, at din ejendomsvurdering stiger. Dertil er det noget, der vægtes højt af huskøbere, hvis du overvejer at sælge. Din bolig fremstår ganske enkelt nyere, pænere og sender signalet, at det er velholdt.

Et nyt tag beskytter huset

Foruden at klæde huset, spiller taget en vigtig rolle i from af beskyttelse. Taget holder vand væk fra boligen, så der ikke opstår problemer med råd og svamp.

Trænger der vand ind i huset, kan det forplante sig i husets konstruktioner og bærende dele. Rådner disse, skal de skiftes, og det kan blive dyrt, da det foruden indkøb af materialer kræver besøg af håndværkere.

Foruden at ødelægge huset, kan indtrængen af vand og fugt føre til svamp som skimmelsvamp. Det kan gå hårdt udover beboernes helbred, da skimmelsvamp kan føre til alt fra hovedpiner til kroniske sygdomme som f.eks. astma. Det er dog ikke til at sige, hvordan personer reagerer på skimmelsvamp, det det er meget individuelt. Det er dog sjældent at spøge med, og folk kan blive meget syge.

Sørg derfor for, at dit tag holder tæt.