En god nattesøvn er essentiel

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

”Se at gå i seng, så du er udhvilet til i morgen”. Den sætning har du med garanti hørt op til flere gange. Så mange gange, at du formentligt ikke tænker videre over, hvad der egentligt menes med det. Søvn er essentielt. Det viser adskillige undersøgelser, som kloge forskere har udført. Og det er ikke bare nok at sove. Der er en række kriterier, som skal være opfyldt, hvis du vil have det bedste ud af din søvn. Nogle af dem vil blive uddybet senere i denne artikel.

Det er meget muligt, at du synes det med søvn er noget værre vrøvl. Det er der mange mennesker, som helt naturligt, gør. Grunden til det skal formentligt findes i det faktum, at det simpelthen er så lang tid siden, at de har fået en helt optimal nattesøvn. Langt størstedelen af de danske borgere sover for lidt, selvom de selv synes, at de sover langt rigeligt. Selvom du er et voksent menneske, skal du rent faktisk, optimalt set, sove omkring 8-9 timer om natten, før at du er 100% udhvilet – og det er mere end, hvad de fleste mennesker sover om natten. Læs omkring, hvilke forskellige ting, der påvirker din nattesøvn nedenunder.

Kræver mere end man lige tror

Det er ganske, ganske få mennesker, som kender til alle de forskellige faktorer, som påvirker din nattesøvn. Naturligt nok. Måske en person, som til dagligt forsker i søvn, vil være i stand til at fortælle dig om alle de forskellige ting, som påvirker din nattesøvn, men de fleste ”normale” mennesker kender ikke til de forskellige påvirkende faktorer. Så er det til gengæld godt, at internettet eksisterer. Det tager ikke lang tid at finde frem til, hvordan du kan optimere din nattesøvn, hvis du foretager en hurtig internetsøgning. Du vil hurtigt finde ud af, at du optimalt set burde lægge din telefon fra dig mindst en time inden, du lægger dig i seng. Du vil også hurtigt finde ud af, at det kræver total stilhed fra dine omgivelser, hvis du ønsker at få det bedste ud af din nattesøvn. En anden ting, som mange formentligt også vil pege på som en påvirkende ting, er kvaliteten af din seng. Det giver sig selv, at du ikke får en ligeså god nattesøvn på et tyndt liggeunderlag, som du gør i en stor og blød seng. Står du og mangler en seng, kan du tage et kig på Dunlopillo elevationssenge, som har den suveræne fordel, at du kan køre din seng op og ned alt efter, om du skal sove eller ligge og se fjernsyn. Nogle mennesker sover rent faktisk også bedst, hvis deres hoved lige er løftet en smule ift. resten af kroppen. Også dette vil en elevationsseng kunne klare. Én ting er i hvert fald sikkert: Det kræver meget at opnå den helt perfekte nattesøvn, men det kan bestemt svare sig at gøre et forsøg på at få det, da søvn er helt afgørende for, om du får en god eller dårlig dag.