Driller strømmen i huset?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Mange ting kan drille dig, der når du bor i hus. Jo flere teknikaliteter, der skal til, jo flere tekniske problemer kan der opstå. Heldigvis er der altid råd for disse problematikker, og driller strømmen derhjemme, er en autoriseret el-installatør ikke længere væk, end at problemet hurtigt kan blive undersøgt.

Det kan være, at det er det din antenne, der driller dig, eller at dørtelefonen opfører sig underligt, og her kan det være yderst belejligt at kontakte en autoriseret el-installatør. Men er du i tvivl om, hvorvidt du har brug for en el-installatør, kan du starte med at forsøge at analysere problemet selv.

Er strømmen gået i hele nabolaget?

Er det en kold og stormfuld aften? Har det sågar buldret og braget, og har du set flere vilde lyn udenfor? Går strømmen under disse forhold, kan du nok godt regne med, at strømmen vil vende tilbage. Blot giv det lidt tid, da det ofte sker, at dit relæ slår fra, hvis et lyn slår ned tæt på din boligs elnet.

Oplever du, at strømmen slår fra både hos dig og dine naboer, er der heller ikke nødvendigvis grund til at kontakte en autoriseret el-installatør. Læs mere her om, hvornår det kan være relevant at kontakte din el-installatør.

Hvad kan du selv gøre i hjemmet?

Det er altid en god idé at kontakte en el-installatør, hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit problem kræver professionel håndtering. Når man piller ved strøm, er det nemlig vigtigt, at man tager sig visse forholdsregler, så man undgår at komme til skade. Desuden vil du være helt sikker på, at arbejdet vil blive udført korrekt hvis du har professionelle hænder til at udføre opgaven.

Såfremt du ikke skal røre ved den faste elinstallation, kan du overveje og nøje vurdere, om du selv kan klare opgaven.