Din bolig vil syne større end den i virkeligheden er

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

4 gode grunde til at få ovenlysvindue

Der er en masse fordele ved at få installeret ovenlysvinduer i bolig. Her har vi samlet fire overordnede grunde til at det er en god idé at få ovenlysvinduer i boligen.

Ovenlysvinduer er med til at få din bolig til at se større ud end den egentlig er. Begrundelsen herfor er den mængde af dagslys, der kommer ind ad et ovenlysvindue versus almindelige vinduer. Den mængde af lys, der kommer ind igennem ovenlysvinduer, er en hel del større end den, der kommer fra facadevinduer. Lysintensiteten er altid større, jo mere lyset rammer vinkelret på vinduet. En større lysintensitet får din bolig til at syne større, fordi lyse rum altid virker større end mørke rum.

Det er i høj grad muligheden for at skabe gennemtræk, der er afgørende for et sundt indeklima, fordi ventilationen erstatter den ”dårlige” luft indenfor med ren og tør udeluft. Den ”dårlige” og varme luft bliver ved hjælp af den termiske energi drevet op og ud gennem ovenlysvinduet. Hvis du samtidig åbner en dør eller et andet almindeligt vindue, så sørger du får et godt gennemtræk og hele huset bliver luftet igennem på få minutter. Der skal gerne luftes ud to gange om dagen for et optimalt indeklima.

Ovenlysvinduer giver ikke kun lyse rum, der syner større end de er, men giver også den bedste arbejdsbelysninger, der kvalitetsmæssigt er meget bedre end den klassiske elektriske belysning. Ovenlysvinduer giver desuden også gratis varme fra solen om vinteren og kan endda hjælpe med at køle boligen ned om sommeren, når boligen bliver ventileret. Ovenlysvinduer kan på den måde fungere som en alsidig energikilde og erstatte både traditionel elektrisk belysning samt supplere traditionel opvarmning og nedkøling af boligen. Det sparer dig penge på bundlinjen.

Almindelige facadevinduer kan sagtens invitere nysgerrige naboer eller forbipasserende til at tage et lille kig ind i boligen. Det er dog slet ikke en mulighed ved ovenlysvinduer på grund af deres vinkel, medmindre der selvfølgelig er tale om naboer i højhuse omkring boligen. Det er derfor med ovenlysvinduer muligt at få maksimal sollys ind i boligen uden at blive betragtet af nysgerrige sjæle.