De fem vigtigste grunde til at vælge en elbil

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Ud over at reducere emissionerne giver elbiler mange fordele for bilisterne.

  1. Elbiler sparer dig penge

Uanset hvor du sætter stikket i landet, er elbiler billigere i brændstof end deres benzindrevne modstykker. Alle eludbydere i de 50 største amerikanske byer tilbyder en takstplan, der gør det billigere at tanke på el end på benzin, hvilket giver en årlig besparelse på over 770 dollars i median.

Elbiler kan også spare dig på vedligeholdelsesomkostningerne. Batteribaserede elbiler har ingen benzinmotor, de har ikke brug for olieskift, tændrør eller tandremme, og i modsætning til benzinmotorer kræver elmotorer ingen rutinemæssig vedligeholdelse. Disse reducerede vedligeholdelsesomkostninger kan spare en EV-ejer over 1.500 USD i løbet af køretøjets levetid sammenlignet med en benzindrevet version af deres køretøj.

  1. Elbiler reducerer dine emissioner

Selv når den elektricitet, der bruges til at drive en EV, kommer fra det mest beskidte kuldominerede net i USA, producerer EV’er stadig mindre global opvarmningsforurening end deres konventionelle modstykker. Den gennemsnitlige EV i USA i dag producerer emissioner svarende til en benzinbil, der kører 73 miles per gallon. Udledningsresultaterne for elbiler vil kun blive bedre, efterhånden som vind- og solenergi erstatter kulfyret elproduktion. Mange ejere af elbiler vælger også at kombinere deres elbiler med solpaneler på taget og energilagringsenheder i hjemmet. Når en EV udelukkende drives af vedvarende energi, kan den køre næsten emissionsfrit. Du kan læse mere om transportabel ladekabler her.

  1. Elbiler giver dig en bedre køreoplevelse

En elmotor genererer øjeblikkeligt drejningsmoment, hvilket betyder, at elbiler suser afsted fra startlinjerne og giver en jævn, responsiv acceleration og deceleration. Elbiler har også et lavt tyngdepunkt, hvilket forbedrer håndtering, reaktionsevne og kørekomfort.

Elbilers køreegenskaber er blevet anerkendt i løbsserier som Formel E eller lokale dragstrips og er blevet bekræftet af tusindvis af elbilister over hele landet.

  1. Elbiler reducerer dit olieforbrug

Elbiler er en væsentlig del af UCS’ plan om at halvere nationens olieforbrug i løbet af tyve år. Brugen af olie medfører en række problemer, og transport er fortsat afhængig af olie som den dominerende energikilde. Elbiler har potentiale til at forstyrre dette status quo forhold mellem transport og olie og tilbyder en renere og bedre måde at drive transport på for alle. Samlet set kan elbiler reducere USA’s olieforbrug med 1,5 mio. tønder om dagen inden 2035.

  1. Elbiler er bekvemme

I stedet for at søge efter en benzinstation med de billigste priser kan du oplade derhjemme til en billigere og langt mere forudsigelig pris. Og det tager kun få sekunder at sætte stikket i stikkontakten derhjemme, så du kan vågne op med en “fuld tank” hver morgen.  Elbiler har også andre praktiske fordele. Batterielektriske køretøjer er mekanisk meget enklere end en konventionel benzinbil, så vedligeholdelseskravene er ofte meget enklere og af den grund billigere at vedligeholde. Førere af elbiler behøver ikke at skifte motorolie hver 5.000 til 10.000 miles, og de behøver aldrig at skifte tændrør, udskifte tandrem eller andre ting til motorafstemning. Afhængigt af hvor du befinder dig, har elbiler yderligere fordele, som f.eks. adgang til begrænsede ekspresbaner på motorveje og broer, særlige parkeringspladser og reducerede eller gratis vejafgifter.