Byg dit eget hus

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

I dag er der et hav af forskellige boligmuligheder at vælge imellem på markedet. Lejligheder, villaer, rækkehuse, kollektiver, der er noget for næsten enhver smag. Men selvom mulighederne i dag er tæt på uendelige, så kan det stadig godt være svært at finde et sted, hvor man for alvor bliver glad for at bo. Måske er huslejen for dyr, måske ligger huset ud til en larmende motorvej, der kan være mange grunde til, at boligen ikke helt lever op til ens krav. Heldigvis er der råd for problemet, for hvis du har godt med gåpåmod og er træt af at gå på kompromis med dine boligønsker, så er den rigtige løsning for dig måske at bygge drømmehuset selv?

Husk at forventningsafstemme

Før du går i gang med så stort et projekt som at bygge dit eget hus, så er det helt essentielt, at du får forventningsafstemt. Gør op med dig selv, hvor meget du ønsker at deltage i projektet og hvor meget, der skal overlades til andre. Hvis du ikke har særligt meget erfaring med håndværk, så skal det nok ikke være dig, der for eksempel står for at bygge huset fra bunden helt alene. Det er helt afgørende, at du kender dig selv og dine evner, og så hyrer nogle andre til at varetage de dele, der ligger uden for dit kompetenceområde. Der er masser af dygtige folk, som helt sikkert vil være glade for at få lov til at være med til at bygge et hus, der passer til lige netop dine drømme.

Den tidlige forberedelse

Man kan ikke komme udenom, at det selvfølgelig er en noget tidskrævende proces at bygge sit eget hus. Men det vil næsten helt sikkert være det værd, når du står med nøglerne til din personlige og splinternye bolig. Det tager dog et stykke tid, og derfor er det smartest at påbegynde processen i god tid. Første skridt er naturligvis at finde en grund, der egner sig til projektet, og så skal der laves arkitekttegninger, hyres håndværkere, skaffes materialer og meget mere. Forskallingsbrædder er for eksempel rigtigt vigtige at få købt, fordi det ofte er dem, der bruges til at konstruere selve huset. Disse brædder er den sidste del af træsorteringen, så de vil oftest være fyldt med knaster og bomme, og derfor er de rigtig anvendelige til for eksempel at støtte gipsplader og lofter, hvor man ikke ser dem med det blotte øje.