Arbejdsbukser

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Værktøj, madpakke, udstyr, kaffe – alt sammen vigtige ting på en arbejdsdag, men med på listen skal også arbejdstøjet, der er super vigtigt for komfort, sikkerhed og bevægelighed i løbet af en lang arbejdsdag. 

Herunder finder du nogle tips til nogle overvejelser du kan gøre dig, når du skal vælge bukser til dit arbejde. Uanset om det er til professionelt brug på dit arbejde eller til et mere eller mindre ambitiøst gør det selv projekt derhjemme, er det en god ide at tænke over hvilket valg af arbejdstøj og arbejdsbukser, der giver bedst mening for dig.  

 

Afhængig af hvilket job og hvilken branche du befinder dig i, der er mange forskellige muligheder ved valg af bukser. 

At vælge de rigtige arbejdsbukser er super vigtigt og afhænger af, hvilken type job der skal udføres. Typerne af bukserne er mange; med eller uden seler, korte, lange, m/u lommer, med reflekser, med knæpuder osv. Arbejdsbukser fås også i forskellige stofkvaliteter, nogle med stretch, nogle er vandafvisende osv. Arbejdsbukser i de forskellige typer fås selvfølgelig  i flere farver både til mænd og kvinder. 

Det er dog vigtigt, uanset type, at håndværker bukserne er i en kvalitet, der kan modstå meget slitage, opfylder sikkerhedskravene og har præcis de egenskaber, der er nødvendige for den opgave der skal udføres. 

Egenskaber ved arbejdsbukser 

Der er ofte slitage på buksernes knæ, da mange opgaver kræver at man kravler på knæene på fx. beton. Det kan derfor være en kæmpe fordel at købe arbejdsbukser med forstærkning på knæene – og evt. med mulighed for at sætte knæpuder i lommer, for at beskytte dine knæ ved knælende arbejde og hårdt slid på benene.
Arbejder du en varm sommerdag og er der ikke sikkerhedskrav til længden på bukserne, kan det måske være rart og komfortabelt med korte arbejdsbukser. 


Hvor mange lommer har du brug for på dine arbejdsbukser ? Der er mange forskellige muligheder, afhængigt af hvilket værktøj du har brug for at have lige ved hånden. Der er rig mulighed for at finde de bukser der passer perfekt til den branche, du befinder dig i. Det er praktisk med mange lommer til søm, skruer og alt det værktøj der er rart at have på dig. 


Hvis du arbejder i en branche, hvor der stilles krav til sikkerhed og certificering af arbejdstøj – fx. ved svejsning, med reflekser mm. så sørg for at finde arbejdsbukser der lever op til kravene. 


Det er også værd at overveje om bukserne er designet i et materiale, der er slidstærkt ifbm. vask. Arbejdsbukser skal gerne kunne vaskes mange gange og have en lang levetid, uden at kvaliteten og komforten forringes. Læs anvisningen for vask, for at forlænge buksernes levetid.