3 måder at spare penge på varmeregningen

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Rigtig mange danskere har en meget dyr varmeregning. Det kan være svært at sænke regningen, hvis man ikke kender til de rette fiduser og tips. Er du en af dem, som har en lidt for høj varmeregning, så får du i denne artikel x tips, som kan hjælpe dig med at gøre varmeregningen mindre.

Luft ud – og luk for varmen

Mange mennesker tror, at det er bedst at lufte ud i lang tid ad gangen. Hvis du vil spare på varmeregningen, er det dog ikke den bedste måde. Når du lufter i lang tid ad gangen, skal din varmekilde nemlig bruge flere kræfter på at varme rummet op igen. I stedet kan du spare penge, hvis du vælger at lukke for varmen, mens du lufter ud i et par minutter flere gange om dagen. Derudover kan du lukke for varmen, lige så snart vejret begynder at være så varmt, at boligen kan holde sig selv varm uden en varmekilde.

Tjek for kuldebroer

Kuldebroer betegner steder, hvor varmen let slipper ud af huset mens kulden let slipper ind. Det sker oftest på grund af manglende isolering eller dårlige eller utætte vinduer. Du kan tjekke dine vinduer for kuldebroer ved at sætte et stearinlys med en tændt flamme foran vinduet. Blafrer det, er et ved at være på tide at få dem skiftet. Find vinduer i god kvalitet, hvis det er tid til at få dem skiftet.

Fjern møbler fra radiatorer

Selvom du gerne vil udnytte hele rummet, er det vigtigt, at du ikke sætter dine møbler op ad dine radiatorer, når du bruger dem. Møblerne kan nemlig forhindre, at radiatorerne afgiver nok varme til rummet, så du er nødt til at skrue højere op. For en sikkerheds skyld er det derfor en god idé at placere alle møbler mindst 10 centimeter fra en åben radiator.