Træpiller i store mængder – det kan betale sig at købe et træk af gangen

Træpiller som brændsel bliver mere og mere populært i hele landet. Det er nemt, billigt, og så er der mulighed for at holde et miljøvenligt varmeforbrug, hvis man skifter træ- eller oliefyret ud med det moderne træpillefyr, der fås som brændeovn eller stokerfyr, hvis du har et større behov. I denne artikel vil du blive gjort bekendt med de klare fordele, der er, hvis du køber dine træpiller i større mængder.

 

Spar penge på varmeregningen

Den første og mest markante fordel ved at købe træpiller i træk i stedet for pallevis er, at man derved kan opnå større besparelser og dermed mindske varmeregningen. Det kan muligvis fremstå voldsomt at købe et helt træk træpiller, men selv hvis du ikke har behov for denne mængde, er det uden tvivl muligt at gå sammen med andre lokale forbrugere, der også har behov for træpiller.

 

Dette er da også gængs praksis i det virkelige liv, hvor lokale borgere går sammen om at købe større mængder af træpiller, således at de sparer penge på varmeregningen. Faktisk tjener flere forbrugere penge ved denne løsning, da de ved at købe stort kan sælge disse træpiller videre med fortjeneste – og har man lavet lokale aftaler på forhånd, behøver man ikke engang at skulle stille store opbevaringslokaler til rådighed, da træpillerne kan aftales at skulle afhentes straks.

 

Støt det danske arbejdsmarked

En anden fordel, som måske nærmere relaterer til dine indkøbsvaner, er, at man bør købe sine træpiller af danske leverandører. Derved støtter man det danske erhvervsliv, og man bidrager i samme omfang til vækst i både statskassen og hos leverandøren. Denne fordel er måske svær at sammenligne med den ovenstående vedrørende besparelse på varmeregningen, men det er alligevel værd at have in mente, da det reelt er penge, som til sidst ender i vores fælles velfærdskasse.

 

Levering til døren

Ved at købe et helt læs træpiller af gangen får man leveret det hele til døren. Det er således nemt for slutforbrugeren, og du skal reelt ikke gøre anden end at anvise, hvor piller skal stå. Hos mange af landets leverandører er der forhandlet aftaler hjem hos producenterne, således at man gennem den danske leverandør kan bestille og få leveret træpiller til favorable priser, og afhængigt af leverandørens vilkår skal man enten selv læsse pillerne af lastbilen, ellers gør chaufføren også dette. Det bliver derfor ikke lettere at håndtere brændsel, og selv hvis du bor i byen, kan du få leveret et træk træpiller til carporten, uden at gøre noget selv.

Se mere på nettosten.dk