gør-det-selv

Intelligent haveindretning

Haven er et af de steder, hvor man potentielt kan komme til at tilbringe rigtig megen tid. Og det er godt på flere forskellige måder, da man eksempelvis har brug for både frisk luft og C-vitamin. Men tænker man sig ikke om, når man indretter haven, kan man i stedet ende med et resultat, hvorved man ikke har specielt megen lyst til at bruge alt for megen tid i haven.

Læs med videre, og find ud af, hvordan du kan bygge dig til en mere aktiv haveindretning.

Lad dig inspirere af dagligdagens gøremål

Hver dag er der nogle ting, vi skal gøre, for at hverdagen kan fungere, og mange af disse gøremål er blevet fast rutine, som gøres på præcis samme måde hver eneste dag. Men sådan behøver det faktisk slet ikke være, og hvis du er frisk på en udfordring, kan du gøre en ide om intelligent haveindretning til et større projekt, hvis resultat går op i en højere enhed.

Er man ikke bange for beskidte fingre og en udfordring, der er selv en håndværker værdig, kan man nemlig nemt og elegant bygge sit eget udekøkken, og med de rette kvalitetsmaterialer, skal det nok blive en succes, der er en kok værdig. De fleste materialer kan fås i et almindeligt byggemarked, og man skal ikke være uddannet tømrer for at vide, hvad man skal gå efter. Men nogle materialer skal man dog være mere påpasselig med at anskaffe, da kvaliteten af disse er speciel vigtig. Herunder i særdeleshed hvis man har sat sig for at bygge en udendørs ovn, grill eller lignende, der kræver, at byggematerialerne kan holde til en vis varme. Den form for byggematerialer skal gerne være specialproducerede, og man bør i den forbindelse ikke gå på kompromis med kvaliteten og da slet ikke vælge almindelige produkter, hvis modstandsdygtighed ikke er godkendt til højere grader – ildfaste sten og ildfast mørtel skal man være særligt opmærksom på.

Mulighed for kunstnerisk udfoldelse

En anden god ting ved at bygge sin have selv er, at man i samme stund kan lade sig udfordre rent kunstnerisk. På den måde får man et udekøkken, som ikke er at finde andersteds, og det bliver samtidig et køkken, som har et langt større personligt præg, end hvis man bare lavede et almindeligt udekøkken, og så kræver det ingen længere håndværkeruddannelse at komme i gang med det nye haveprojekt, men resultatet bliver et intelligent og funktionelt udekøkken.