Hvad gør du hvis du er utilfreds med håndværkeren?

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Mange danske forbrugere kommer ofte i ud komplikationer med håndværkere, fordi nogle håndværkere sjusker eller ikke er i stand til at udføre deres arbejde ordenligt. Håndværkere har travlt og ventetiden for at få en håndværker igang, kan være lang. Derfor kan de nogle gange komme til at lave små fejl, men nogle håndværkere er deciderede fuskere, og vil prøve at skjule deres fejl, som først bliver opdaget efter flere år. Håndværkere der fusker, har sikkert ofte prøvet situationen med at komme i retten, ellers har de sikkert ofte prøvet at være anklaget. Det er hårdt at være håndværker, men man skal holde sig fra opgaven hvis man ikke mener man kan overskue størrelsen eller jobbet, og det er også håndværkerens ansvar.

Hvis du er kommet i problemer med din håndværker kan det være en lang og hård proces, som kræver at man er stædig, og tager i retten. Man skal have fat i en advokat der har erfaring med håndværker sager. Som kan få det retfærdige resultat for dig som forbruger.

Dette skal du gøre

Hvis du er utilfreds kan du vælge at gå nogle forskellige veje. Normalt starter man med at klage direkte til håndværker firmaet der har udført arbejdet. Det er vigtigt man gemmer klagen på skrift, da den senere skal bruges i næste trin af klagegangen. Håndværkeren har ret til at “afhjælpe” dette vil sige han skal ordne fejlen indenfor en rimelig tidsperiode, men ofte i disse sager ser vi at håndværkeren er uenig fejlen, og vil derfor ikke udføre afhjælpningen. Næste trin vil være at tage klagen videre til ankenævnet, som kan give vurdering på sagen, desværre har håndværkeren ikke ret til at følge sagen, og sidste mulighed bliver at ophæve aftalen, og oprette en forbindelse til noget professionel hjælp i form af en advokat. Når man hæver aftalen med håndværkeren og går i retten, så bliver der blandt andet kæmpet om, hvorvidt det arbejde der er lavet, er værdiløst eller om forbruger skal betale noget af det samlede beløb. Har håndværkeren formået at lave skade, kan det ende i at han skal betale yderligere erstatning, såfremt forbruger vinder sagen.

Dette er en markant løsning, da det kræver både en masse tid og penge at tage en håndværker i retten, og man skal i samarbejde med en advokat vurdere om man har stor chance for at få ret i sin sag. Hvis chancen for man vinder ikke er ret stor, kan det gå hen at blive meget dyr. Nogle håndværkere der fusker, lever af at det kan blive dyrt at gå rettens vej, og dermed vil de tage kampen op med forbrugeren helt til de er dømt, nogle af dem er iskolde overfor truslen om at blive taget i retten.