klinker

Gode råd ved valg af klinker

Når du skal vælge klinker til dit badeværelse, entre, køkken eller alrum, er der flere ting, du bør overveje, før du træffer dit valg. Klinkerne kan få stor indflydelse på rummets udseende og på rummets udtryk. Klinker kan holde i mange år, og de er dyre at udskifte. Derfor skal du tænke dig grundigt om, før du træffer dit valg, og du skal være sikker på, at valget falder på klinker, som du kan leve med i mange år. Det kan være farligt at lade sig rive med af nuværende trends omkring boligindretning, da disse trends hurtigt kan ændre sig. Det vigtigste er, at du vælger klinker, som du kan lide, og klinker som du kan se i dit hjem i mange år frem.

Den rette størrelse

Størrelsen på klinker har stor indflydelse på, hvor meget ro eller hvor meget liv der er i rummet. Som hovedregel så skaber store klinker mere ro end de små, og de store klinker er lettere at rengøre. Omvendt kan det i små rum som eksempelvis et badeværelse være svært at lave de rette hældninger og fald i forbindelse med afløb, når man lægger store klinker. I små rum kan store klinker virke for voldsomme, og derfor vælger mange at lægge små mosaik klinker på eksempelvis badeværelset. Disse klinker er med til at skabe glæde og liv, som kan gøre dit badeværelse mere personligt.

Før du vælger størrelsen på dine klinker, er det vigtigt, at du tænker over, hvilken stemning klinkerne giver rummet, og her er det meget væsentligt at have rummets størrelse med i dine overvejelser. De små klinker skaber liv men er mere krævende at rengøre, og de passer derfor bedst til små rum. De store klinker giver ro i et rum, hvilket kan være rart i et køkken eller alrum, hvor man ofte færdes. Samtidig er de store klinker lettere at rengøre, så med store klinker kan man hurtigt vaske de store arealer i huset.

Valg af farver

Det sikre valg for mange er at vælge lyse farver til klinkerne. Et lyst gulv giver plads i rummet, og med lyse gulve er det lettere at indrette resten af rummet. Hvis man vælger mørke og mere dystre klinker, så er det vigtigt, at rummet har et stort lysindfald, og samtidig skal rummet helst have hvide vægge og indrettes med lyse møbler. Et mørkt gulv kan derfor begrænse mulighederne for indretningen, men samtidig kan de mørke gulve også give et flot spil og en god kontrast i rummet, hvis det indrettes rigtigt.

Få hjælp fra en gulvlægger

En gulvlægger kan komme med gode råd og input til dit valg af klinker, og han kan hjælpe dig med at lægge klinkerne korrekt. Hvis man ingen erfaring har med at lægge klinker, så kan det være meget svært at undgå et stort spild i materiale, når klinkerne skal skæres til, og der stilles ingen garanti for slutresultatet. Derfor kan der være flere fordele ved at søge hjælp hos en erfaren gulvlægger.

Hos FlotteGulve kan du få kompetent rådgivning omkring valg af klinker, og de kan efterfølgende hjælpe dig med at lægge klinkerne korrekt. De giver garanti for et godt resultat, så du kan være fuldt ud tilfreds, når arbejdet er overstået.