Boligmarkedet starter stærkt ud i 2017

Boligmarkedet fortsætter med at holde dampen oppe, og det er selv i en vinterperioden, som typisk er kendt for at være mere tilbageholdende. Det er som regel om foråret, hvor priserne rigtig oplever de store stigninger, men ifølge nye tal er der tale om stigende priser på villaer, rækkehuse samt ejerlejligheder i den kolde vinter. Sammenlignet med tidligere år har netop disse boliger oplever en stærk stigning, og på landsplan har specielt tallene på ejerlejligheder overrasket. Her er ændringen det seneste år nemlig en stigning på hele 7,9 procent, mens den på rækkehuse/villaer befinder sig på omkring de 4 procent. Dette er en spændende udvikling, som er positivt for samfundet.

Hvilken landsdel hjælper mest til udviklingen?

Det er ejerlejlighederne, der er mest interessant i dette tilfælde, da det er her, hvor den største stigning på landsplan har fundet sted. På landsplan er stigningen som nævnt på 7,9 procent, men hvor i landet kommer denne udvikling fra? Hovedsageligt er det Region Sjælland, som bærer meget af æren, eftersom de ligger på 14,8 procent. I modsatte ende befinder Region Syddanmark sig, da deres ændring det seneste år er helt nede på 0,9 procent. Det er altså lidt forskelligt fra landsdel til landsdel, hvilket er en naturlig udvikling.

Her kan du se ændringen det seneste år i procent:

  • Hele landet: 7,9%
  • Region Midtjylland 4,3%
  • Region Hovedstaden 9,0%
  • Region Nordjylland 9,9%
  • Region Sydjylland 0,9%
  • Region Sjælland 14,8%

Ud fra dette fremgår det, at der blot er to landsdele, der befinder sig under den gennemsnitlige stigning. Desuden fremgår det også, at Nordjylland har oplevet kraftig vækst, og det skyldes blandt andet studiebyen, Aalborg, som har oplevet en stor tilgang af studerende.

I forhold til salgspriserne er det stadig hovedstaden, hvor priserne er højest, når det kommer til ejerlejligheder. Her ligger gennemsnitsprisen pr. m2 på 32.356 kr., mens den er på 13.818 i Region Syddanmark, og umiddelbart ser det ud til, at denne forskel vil fortsætte med at vokse.

Tøv ikke med køb trods stigningen

Det er svært at spå om fremtiden, samt om et eventuelt køb af ejerlejlighed på nuværende tidspunkt vil være en god ide. Dog har det vist sig gentagne gange, at priserne stiger yderlig, når forårssæsonen rammer, og det vil med alt sandsynlighed også være tilfældet i år, selvom intet er sikkert. Så sker det, at drømmeboligen bliver sat til salg, skal du ikke tøve på trods af de markante stigninger i priserne.